fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

Sindikalisti iz “Aptiva” nakon smrti kolegenice: Ako se ne udružimo, neće nas biti!

Povodom smrti radnice iz Malošišta, koja je preminula nakon što je pozlilo na poslu u “Leoniju”, iz Samostalnog sindikata Aptiv Leskovac poručuju da su kao sindikalna organizacija više puta ukazivali na katastrofalan odnos poslodavca prema zaposlenima.

“Niske zarade i nemogućnost da se prehrani porodica,prevelike norme i stalno povećanje normi,a smanjivanje radnika, u velikoj meri utiču na zdravlje radnika i dovode do smrtnih slučajeva,na šta smo upozorili i naš menadžment”, poručuju iz ovog sindikata.

Oni još jednom apeluju i pozivaju radnike da se udruže i spreme za borbu.

“Jer, u suprotnom, nas neće biti”, zaključuju.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg prepodneva je u svojoj kući preminula M.S. (45) iz Malošišta, ali je prethodno ranije došla kući zbog tegoba koje je imala.

Žena je radila u prepodnevnoj smeni u fabrici “Leoni“u Malošištu, kada joj je pripalo teško. Tu je primila lek, ali je zbog tegoba ipak odvezena u Hitnu službu u Doljevcu.

Kako smo saznali i tamo je primila neku terapiju, a zatim su je pustili kući. Nakon nekog vremena, žena je preminula u svojoj kući. Nezvanično saznajemo da je razlog smrti srce, ali za sada nemamo detaljnijih podataka o tome.

Izvor:Rešetka

Povezani članci

Najnoviji članci