fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

SSSS na putu evropskih sindikata za pravedan dogovor za radnike

U okviru svog delovanja na unapređenju uslova života i rada i naše istrajne borbe za povećanje zarada, Savez samostalnih sindikata Srbije učestvuje u borbi evropske sindikalne porodice i velikom broju manifestacija širom Evrope za dostojanstven život i rad.

Živu sindikalnu jesen Savez samostalnih sindikata će obeležiti danom akcije i javnom sednicom organa na svim nivoima organizovanja.

Zajednički imenitelj akcija u evropskim zemljama su snažni glasovi protiv porasta troškova života i istovremeno za pravedan dogovor za radnike.

U septembru i oktobru održane su masovne demonstracije u Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, Crnoj Gori, protesti sindikata obrazovanja u Srbiji i Poljskoj, dok će u Italiji velike demonstracije biti održane na Svetski dan dostojanstvenog rada – 7. oktobar, koji se obeležava pod sloganom „Vreme je za povećanje plata“.

Masovne demonstracije biće održane u Francuskoj naredne nedelje, ali ni tu nije kraj talasa – sindikalne kampanje protiv povratka na štednju na nivou država ili sektora odvijaće se i u narednim nedeljama.

Svoju borbu zasnivamo na drugačijem ekonomskom i socijalnom modelu koji radnike stavlja na prvo mesto. Potrebna nam je stvarna promena, a ne povratak štetnim propalim idejama iz prošlosti. Tražimo ulaganja u bolje plaćene, održive poslove obuhvaćene kolektivnim ugovorom i pravedniju ekonomiju za sve.

Pozivamo naše članstvo i javnost da podrže zajedničku borbu u cilju dostizanja dostojanstvenog rada.

Povezani članci

Najnoviji članci