fbpx
Ponedeljak, 15 Aprila, 2024

Civilne organizacije podržale zahteve sindikata za uvećanje minimalne zarade

Organizacije civilnog društva iz Srbije podržale su zahtev reprezentativnih sindikata da se, pored adekvatnog povećanja minimalne zarade za 2024. godinu, koriguje i visina ovogodišnjeg „minimalca“ koji bi omogućio dostojanstven život građana..

U tom cilju, više od dvadeset organizacija potpisalo je Deklaraciju o plati za život, koju su uputili Vladi Srbije, kako bi izrazili punu podršku zahtevima sindikata da se minimalna zarada od septembra ove godine uveća za 10%, a od januara 2024. godine dodatnih 20%.

U dopisu se zahteva od vlade da “ponovo sagleda situaciju i nađe način kako će popraviti greške izazvane lošim vođenjem naše države, čije posledice odavno nisu u stanju da snose najranjiviji slojevi stanovništva radeći za zaradu od koje je nemoguće preživeti jedan mesec”.

Minimum koji je moguće uraditi odmah jeste da legitimni zahtevi sindikata budu prihvaćeni, ali i da se napravi dugoročna strategija razvoja naše privrede i društva na način koji će ljudima obezbediti platu od koje može da se živi, navedeno je u dopisu.

(u prilogu tekst Deklaracije).
platazazivot.rs/pismo-vladi-republike-srbije-povodom-pregovora-o-minimalnoj-ceni-rada/?fbclid=IwAR1RuCWeQuLnbNwWKKRGTAr6AxqoycyJtVOTCvs6MJehdKVO1L-mGXm0fsw

Povezani članci

Najnoviji članci