fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

Radnici kompanije ,,Aerodrom ketering“ vraćeni na posao

Radnici „Aerodrom keteringa“, koji su 17.03.2023. godine proglašeni tehnološkim viškom, a na čija radna mesta su samo dan kasnije zaposleni radnici iz Indije, vraćeni su na posao do okončanja spora koji je pokrenut protiv te kompanije.

Nakon što je Savez samostalnih sindikata Beograda podneo tužbe protiv kompanije i zahteve Inspekciji rada, oni su vraćeni na svoja radna mesta.

Iako su svi radnici dobili pozitivan odgovor Inspekcije rada, određeni broj je odlučio da se ne vrati na rad kod poslodavca.

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Beograda i sindikata ,,Jat ketering“ pre mesec dana održali su sastanak sa resornim ministrom Nikolom Selakovićem, na kojem su ukazali na sve probleme i nezakonita postupanja kompanije „Aerodrom ketering“.

Do sada su protiv kompanije podnete brojne prijave Inspekciji rada i Poreskoj inspekciji zbog neoverenih zdravstvenih knjižica radnika, neuplaćivanja poreza i doprinosa za PIO, kao i zbog pritisaka i diskriminacije sindikalnih predstavnika i radnika koji su učestvovali u štrajku.

Sindikat će nastaviti da se zalaže za raskid ugovora zaključenog između Air Serbia Catering d.o.o. Beograd i Aerodrom Ketering d.o.o. Surčin.

Povezani članci

Najnoviji članci