fbpx
Ponedeljak, 24 Juna, 2024

SSSS traži povećanje minimalca za ovu godinu, u suprotnom napušta pregovore

Pregovori o povećanu minimalne zarade izmedju poslodavaca, sindikata i države nastavljaju se danas pod uslovom da se razgovara o povećanju za drugi deo ove godine, najavio je Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS).

Sekretar veća SSSS Zoran Mihajlović juče je rekao za Betu da će u nastavku pregovora o povećanju minimalne cene rada, taj sindikat tražiti da se ona poveća za drugu polovinu godine, umesto da se pregovara za 2024, a ako tako ne bude, napustiće sastanak.

SSSS je na pregovore o povećanju minimalne cene rada, i 19. maja, kada su počeli pregovori, došao, kako je Mihajlović rekao, da to traži za drugu polovinu ove godine, a ne za 2024, što je tražilo Ministarstvo finansija.
Dodao je da su razgovori počeli pošto je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) doneta odluka da se započnu pregovori o povećanju minmalca za drugu polovinu ove godine jer za pregovore za 2024. još nije vreme.
Mihajlović je rekao da je to jedinstven stav SSSS i sindikata UGS “Nezavisnost”.
On je rekao da sindikati traže da se minimalna cena rada sa 40.000 dinara poveća od 1. jula ove godine na 50.000 dinara, koliko košta i minimalna potrošačka korpa.
“U slučaju da ne bude prihvaćen naš zahtev i napustimo sastanak, SES će morati ponovo da zaseda i saopšti kakvu je odluku doneo, povodom početka pregovora o minimalcu”, rekao je Mihajlović.

Povezani članci

Najnoviji članci