fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

ZRENJANIN: EDUKACIJA O ŽENSKIM PRAVIMA I MEDIJSKIM KAMPANJAMA

Sekcija žena Veća Saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine organizovala je, u sindikalnim prostorijama, jednodnevni seminar posvećen ženama, njihovim aktivnostima i pravima.
Seminaru, koji je organizovan u saradnji sa BeFem kulturnim centrom iz Beograda, prisustvovale su i članice Unije poslodavaca Zrenjanina i udruženja “Roza”, koje se bavi radnim pravima žena iz tog grada.
“Cilj seminara je bio da se članice organizacija upoznaju sa iskustvima aktivnih žena iz cele Srbije. Ta iskustva su pretočena u filmove u produkciji BeFem kulturnog centra. Takođe, održan je i medijski trening, kojim su žene upoznate sa osnovnim elementima medijskih kampanja, kako se oblikuju i sprovode. One su time stekle osnovna znanja koja im mogu poslužiti u njihovom daljem radu”, kaže za portal zrenjaninski.com Melanija Lojpur, sekretarka Veća saveza samostalnih sindikata za grad Zrenjanin i opštine. Prema njenim rečima, ove edukacije omogućuju ženama znanja iz oblasti borbe za radna ili ženska prava. “Korisne su i ženama preduzetnicama, kako bi bile vidljive i proaktivne u medijskom, odnosno online svetu 21. Veka”, dodaje Lojpur. Projekat BeFem kulturnog centra, pod nazivom “Aktivna žena”, u sklopu koga su i napravljeni filmovi prikazani na seminaru, sprovodi se uz pomoć Evropske unije, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije “Jelena Šantić” i Grupe 484. U pitanju je deo projekta “Lokalni poziv za EU”.

Povezani članci

Najnoviji članci