fbpx
Subota, 20 Aprila, 2024

Sekcija mladih SSSS zasadila tuje u vrtiću “Pačija škola” u Zemunu

Članovi Sekcije mladih Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) organizovali su akciju sadnje tuja u vrtiću PU “Pačija škola” u Zemunu.

Sredstva za nabavku “smaragd” tuja obezbedio je SSSS i Olaf Palme centar, kao deo projekta koji ima za cilj podizanje svesti o značaju i očuvanju prirode.

Zahvalivši se upravi “Simo Milošević” i kolektivu PU “Pačija škola” na saradnji i gostoprimstvu, predsednica Sekcije mladih Ružica Grabovac Marković je rekla da je ove godine odlučeno da se u akciju uključe i najmlađi, “jer ako dobre navike učimo od malih nogu, shvatićemo da je priroda deo nas i da treba da je štitimo i čuvamo”.

Akciji su se pridružili i članovi Samostalnog sindikata predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije, na čelu sa predsednicom Bosiljkom Jovanović, koja je istakla značaj učestvovanja dece u ulepšavanju dvorišta vrtića, “čime zajedno stvaramo divne uspomene na dobro delo i značaj očuvanja prirode”.

Sekcija mladih planira da ovu kampanju proširi na još opština Beograda, kao i na druge gradove u Srbiji, poput Despotovca, Bora, Trstenika…

Povezani članci

Najnoviji članci