fbpx
Petak, 23 Februara, 2024

Predškolci odustali od protesta

Republički odbor Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije je doneo odluku da se privremeno odloži javna sednica tog odbora, koja je bila zakazana za danas, 4. jula, u 14 časova ispred Ministarstva finansija.

I Odbor delatnosti zaposlenih u predškolskim ustanovama GSPRS „Nezavisnost“ saopštio je da
„zamrzava“ današnje okupljanje.

„Pratićemo dešavanja vezana za aneks kolektivnog ugovora i ponovo se okupiti ukoliko se za tim pokaže potreba. Predsedništvo sindikata će danas, u 11 časova,, u Ministarstvu finansija razgovarati sa državnim sekretarom Sašom Stevanovićem o nezadovoljstvu radom tog ministarstva. Ako ovaj sastanak ne bude dao rezultate, Odbor će razmotriti situaciju i odrediti datum novog protesta.Na sastanku očekujemo da se izborimo za konkretne ustupke koji će neposredno popraviti položaj zaposlenih“, saopštio je Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Iz „Nezavisnosti“ kao razlog za odustajanje od najavljenog protestnog okupljanja navode to što je Ministarstvo finansija delom ispunilo svoju obavezu u vezi sa produženjem roka važenja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Povezani članci

Najnoviji članci