fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

Hitno, odgovorno i dugoročno stvarati uslove za normalan i bezbedan život dece

Sindikat obrazovanja Srbije je, povodom strašne tragedije, nezabeležene u istoriji školstva u Srbiji, od svih državnih organa zatražio da odgovorno, dugoročno i sistemski stvaraju uslove za normalan i bezbedan život dece i zaposlenih, kao i svakodnevnu borbu protiv svih oblika nasilja, posebno u obrazovnom sistemu.

Godinama upozoravamo na porast svih oblika nasilja u školama. Nije prošlo ni nekoliko meseci od događaja u školi u Trsteniku, a ponovo smo svedoci tragedije u kojoj je život izgubilo osmoro đaka i radnik obezbeđenja u školi.

U poremećenom sistemu vrednosti u društvu, gde su svi oblici nasilja svakodnevno prisutni na medijima, internetu, televiziji i dostupni najmlađima, gde se postupno uništava porodica kao osnovna ćelija društva, smatramo da je ovo epilog mnogih nerešenih problema na koje smo kao sindikat ukazivali i da je škola nebezbedna sredina.

Izražavamo duboko saosećanje sa roditeljima i kolegama i pozivamo sve zaposlene da danas posvete časove otvorenom razgovoru sa učenicima i kolegama i minutom ćutanja odaju počast nastradalima, navodi se u saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije.

Povezani članci

Najnoviji članci