fbpx
Ponedeljak, 24 Juna, 2024

Uvođenje četvorodnevne radne nedelje sve više dobija na zamahu

Većina kompanija u Ujedinjenom Kraljevstvu koje su, učestvujući u šestomesečnoj studiji, uvele četvorodnevnu radnu nedelju, najavila je da će taj princip rada zadržati jer je zapaženo znatno smanjenje u reorganizaciji zaposlenih i odsustva sa posla, dok je u isto vreme održana produktivnost.

Ukupno 61 britanska firma, među kojima su banke, restorani brze hrane i marketinške agencije, dala je svojim radnicima plaćen slobodan dan tokom radne nedelje kako bi utvrdila da li bi mogli da završe isti posao, a da pritom rade manje, ali efektivnije.

Prema izveštaju organizatora ove studije, više od 90 odsto firmi je reklo da će nastaviti da testiraju skraćenu radnu nedelju, dok njih 18 planira da ovaj način rada učini stalnim.

Decenijama je razmatrana ideja da se radi manje od konvencionalnih 40 sati nedeljno. Ovaj koncept je nedavno dobio zamah, jer su i poslodavci i zaposleni tražili nove i bolje načine za rad. Kovid-19 je pokrenuo šire prihvatanje rada na daljinu i hibridnog načina rada. Sada neki poslodavci, kao i kreatori politika, istražuju da li skraćena radna nedelja može da poboljša dobrobit i lojalnost zaposlenih.

Slične pilot testove su nedavno sprovele i kompanije u Kanadi i SAD, kao i u Australiji i Brazilu. Kompanija Unilever je testirala ovaj koncept u svojim kancelarijama na Novom Zelandu, dok španska vlada planira da plati kompanijama da sprovedu eksperiment sa četvorodnevnom radnom nedeljom. Prema studiji sprovedenoj na Islandu, u kojoj je učestvovalo više od 2.500 zaposlenih iz različitih industrija, došlo se do zaključka da se povećala produktivnost, a smanjio stres.

Međutim, test je naišao i na prepreke. Eksperiment su mahom prihvatile manje kompanije, dok one velike nisu prihvatile ovaj koncept. U nekim kompanijama zaposleni su se žalili da im je bio problem da ispune sve radne zadatke u datom vremenu.

Studija u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja je trajala od juna do novembra, pokazala je da većina zaposlenih nije radila intenzivnije, već su skratili sastanke i koncentrisali se na završavanje zadataka. Na skali od 0 (veoma negativno) do 10 (veoma pozitivno), poslodavci su, po pitanju produktivnosti i učinka, za šest meseci postigli rezultat od 7.5. Gotovo polovina ispitanika je izvestila da je pod manjim stresom od početka projekta i da im se poboljšalo mentalno zdravlje, a 37% je primetilo poboljšanje u fizičkom zdravlju.

Povezani članci

Najnoviji članci