fbpx
Ponedeljak, 15 Aprila, 2024

Narodni poslanici upoznati s krizom rukovođenja i poslovanja fabrike Zastava oružja

Pojedine poslaničke grupe su obećale da će u Skupštini Srbije otvoriti pitanja koja Sindikalna organizacija Zastava oružje već godinama postavlja i na koje nema odgovora, vezanih za rukovođenje i poslovanje te kragujevačke fabrike.

Nakon jučerašnje posete delegacije tog sindikata parlamentu, poslanici su najavili da će, poslaničkim pitanjima vladi, traženjem informacija od nadležnih ministarstava i Vlade Srbije, medijimskim nastupima i predlaganjem formiranja Anketnog odbora, nastojati da se utvrde razlozi posrtanja i odgovornost za upravljanje državnom fabrikom, koja ima važnu ulogu za odbranu zemlje.

Delegaciju Sindikalne organizacije Zastava oružje primili su poslanici Demokratske stranke, Nada – Novi DSS – POKS, Moramo – Zajedno, Srpski pokret Dveri – Patriotski blok, Zeleno – levi klub, Ne davimo Beograd – Moramo, Ujedinjeni – SSP, PSG; Preokret – Sloga i Narodne stranke, dok su ostale parlamentarne stranke to odbile.

Sindikat ocenjuje da je njihovim neprihvatanjem da se razgovara o stanju u fabrici propuštena šansa da najviše zakonodavno telo u potpunosti da doprinos rešavanju najvažnijih problema u oblasti od značaja za odbrambenu moć Srbije.

„Bez obzira na partijsku podvojenost, svi zajedno po pitanju Zastava oružje polažemo veliki državni ispit jesmo li ili nismo u stanju da sačuvamo nacionalnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja“ .

„Opstanak ovakve fabrike ne sme da bude pitanje uskog kruga ljudi i predsednika Nadzornog odbora u liku pukovnika Vojske Srbije. Ovo nije političko pitanje, ovo je borba za spas fabrike Zastava oružje AD“, navodi se u saopštenju te sindikalne organizacije.

Povezani članci

Najnoviji članci