fbpx
Nedelja, 21 Aprila, 2024

Vlada Velike Britanije oštro protiv prava na štrajk

Britanski premijer Riši Sunak pokušaće 30. januara da “provuče” u parlamentu svoj antisindikalni nacrt „zakona o otpuštanju ključnih radnika“ (radnika u službama od vitalnog značaja). Ukoliko mu ovaj potez bude pošao za rukom, to bi značilo da kada radnici demokratski glasaju za štrajk, mogu biti primorani da rade i otpušteni ukoliko to ne prihvate.

Umesto da ima sluha za njihovu zabrinutost i pregovara o pravednim uslovima rada i zaradi, premijer je odlučio da potkopa pravo na štrajk. Velika Britanija već ima neke od najrestriktivnijih zakona o sindikatima na svetu, ali vlada i poslodavci koji ne žele da čuju radnike, primoravaju ih da štrajkuju.

Predlog zakona o štrajkovima (minimalnim nivoima usluga) je drakonski zakon koji omogućava ministrima da uvedu propise svim službama u okviru šest sektora (zdravstvo, obrazovanje, vatrogasna služba i spašavanje, granične službe, zaposleni u nuklearnim postrojenjima i transport), koji će prisiljavati radnike da rade tokom štrajka. Poslodavci će tada objaviti radnu obavezu u kojoj će navesti ko mora i šta mora da radi. Ako se ne pridržavaju propisa, radnici bi mogli biti otpušteni, a sindikati će se suočiti sa ogromnom štetom. Prvi na liniji vatre biće hitna pomoć, vatrogasci i radnici na železnici.

Kongres sindikata Velike Britanije (TUC) smatra da je zakon nedemokratski, da bi bio kontraproduktivan i mogao bi dovesti do novih štrajkova. Radnici bi sada mogli da budu otpušteni zbog štrajka koji je dogovoren na demokratskom glasanju.

Ako zaposleni naveden u radnoj obavezi poslodavca nastavi sa štrajkom uprkos tome što mora da radi tokom štrajka, biće automatski otpušten. Ovo trenutno važi za prvih 12 nedelja štrajka i predstavlja grubo kršenje slobode pojedinca. To je u suprotnosti sa prvobitnim obećanjem ministara da će zaštititi pojedince od kazni. Značajan rizik otpuštanja radnika neće ništa doprineti da se reši nedostatak kadrova u javnim službama.

Predlog zakona kaže da sindikat mora da preduzme “razumne korake” kako bi osigurao da svi njegovi članovi koji su navedeni u radnoj obavezi ne učestvuju u štrajku. Ako to ne učini, sindikat bi mogao da se suoči sa zabranom štrajka ili da plati ogromnu štetu. Granica za odštetu je prošle godine podignuta na milion funti.

Ministri tvrde da prate slične sisteme u Francuskoj, Španiji i Italiji. Ali evropski sindikati se sa tim ne slažu. Evropska konfederacija sindikata kaže: „Velika Britanija već ima najrigoroznija ograničenja prava na štrajk u Evropi, a planovi britanske vlade bi je još više udaljili od normalne, demokratske prakse širom Evrope”.

„Pravo na štrajk je osnovna britanska sloboda, ali vlada ga napada usred bela dana. Ova drakonska ograničenja će još više poljuljati odnos snaga u korist loših šefova i otežati radnicima da dobiju bolje plate i bolje uslove rada. Niko ne bi trebao da izgubi posao ako preduzme zakonite mere da bi postigao poboljšanje plata i uslova rada. Ali ministri su od aplauza radnicima u službama od vitalnog značaja prešli na pretnje otpuštanjem.

„Sindikati će se boriti protiv ovih planova na svakom koraku – uključujući i parlament i sudove. Prvog februara ćemo održati manifestacije širom zemlje protiv ovog zakona. Pozvaćemo širu javnost da pokaže podršku radnicima koji preduzimaju akcije u cilju odbrane svojih plata i uslova rada, odbrane naših javnih službi i zaštite osnovnog prava na štrajk” – izjavio je Pol Novak, generalni sekretar TUC-a.

TUC je u tom pravcu pokrenuo potpisivanje peticije, koju je do sada potpisalo više od 150.000 Britanaca, lobiranje kod poslanika u parlamentu i priprema koordiniranu akciju 1. februara kao Dan zaštite prava na štrajk.

Povezani članci

Najnoviji članci