fbpx
Sreda, 17 Aprila, 2024

Beograd domaćin Borda AICESIS – Međunarodne asocijacije ekonomskih i socijalnih saveta

Beograd je 1. i 2. decembra prvi put domaćin Borda AICESIS – Međunarodne asocijacije ekonomskih i socijalnih saveta i sličnih organizacija.

Srbija, odnosno njen Socijalno-ekonomski savet za punopravnog člana izabran je 2018. godine, na sednici Generalne skupštine koja je održana u Parizu.

Pored zasedanja Borda AICESIS, u Palati Srbija održava se i konferencija „Za bolju budućnost u svetu rada i kapitala“. Kroz tri panela govornici će analizirati teme ključne za sadašnji trenutak i budućnost socijalnog dijaloga: socijalno preduzetnišvo, kvalitet poslova i kretanja zarada i budućnost rada, radnih odnosa i nedostatka radne snage.

„Za našu državu je velika čast da budemo domaćini ovakvog međunarodnog događaja. On pokazuje koliki je značaj Socijalno-ekonomskog saveta u socijalnom dijalogu, ali nas i obavezuje da u budućnosti dajemo veći značaj radu SES-a. Jedino tako ćemo u razgovoru sa svim stranama ići u smeru onog što jeste cilj svake odgovorne vlasti, a to je da idemo ka državi blagostanja. Upravo je dijalog ono što država promoviše i želi da promoviše na svim nivoima vlasti“, rekao je Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

AICESIS je osnovan 1989. godine sa ciljem da promoviše socijalni dijalog, razmenu stavova i primera dobre prakse organizacija koje okupljaju socijalne partnere. Asocijacija radi u tesnoj saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada i Ekonomskim i socijalnim savetom Ujedinjenih nacija.

Povezani članci

Najnoviji članci