fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

Značaj neposredne razmene mišljenja potvrđen i na seminaru na KiM

Značaj neposredne razmene mišljenja o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, položaju zaposlenih i problemima sa kojima se suočavaju radnici u toj srpskoj pokrajini, još jednom je potvrđen na seminaru Sindikalne akademije Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji je održan krajem oktobra u Kosovskoj Mitrovici.

Izborom tog grada na KiM za mesto održavanja pretposlednjeg seminara, u okviru projekta “Misli sindikalno – deluj digitalno”, Savez je pokazao da brine o svim svojim članovima na celoj teritoriji Srbije, kao i da je edukacija izuzetno važna za sindikalne predstavnike.

Članovi Veća SSS KiM, koji su učestvovali na seminaru, na osnovu evaluacionih listića koji su popunili, bili su veoma zadovoljni izborom tema seminara i izlaganjima predavača.

I oni su istakli značaj održavanja redovnih susreta s funkcionerima I stručnim službama Saveza radi podizanja nivoa ostvarenih prava iz rada, ali i osnovnih ljudskih prava, čije je sprovođenje, prema njihovim rečima, značajno otežano na Kosovu i Metohiji.

SSSS će nastojati da, delovanjem prema institucijama Republike Srbije, zaštiti prava svojih članova i skrene pažnju na njihov položaj na Kosovu i Metohiji, pa je već, u tom cilju, uspostavljen kontakt s Kancelarijom za KiM.

Povezani članci

Najnoviji članci