fbpx
Nedelja, 21 Aprila, 2024

Savez i UGS dali hranu u humanitarne svrhe

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost donirali su danas hranu u humanitarne svrhe.
Hrana je poklonjena Verskom dobrotvornom starateljstvu, humanitarnoj organizaciji pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koja će je iskoristiti za pripremanje obroka za najugroženije građane.
Dve reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji predale su toj organizaciji sve namirnice koje čine minimalnu potrošačku korpu, a koje su za potrebe javne sednice kupili kako bi javnosti prezentovali njen sadržaj I količinu.
Poklon je primio predstavnik Verskog dobrotvornog starateljstva Bojan Udovičić, koji se zahvalio sindikatima na vrednoj donaciji, rekavši da ta humanitarna organizacija dnevno sprema oko 2.000 obroka za najugroženije građane, od kojih većina živi na ulici.
Potpredsednik SSSS Duško Vuković je pohvalio humanitarni rad te organizacije, istakavši partnerstvo koje Savez i UGS imaju sa svim organizacijama koje vode brigu, ne samo o siromašnima, već o svim građanima Srbije.
“Mi ćemo nastaviti zalaganje da svi građani ove zemlje, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, zaista mogu dostojanstveno da žive i rade”, naglasio je Vuković.

Povezani članci

Najnoviji članci