fbpx
Ponedeljak, 24 Juna, 2024

Savezni sekretar EKS Ester Linč u poseti SSSS

Savezni sekretar Evropske konfederacije sindikata (EKS), Ester Linč, danas je posetila Savez samostalnih sindikata Srbije i obavila razgovor sa rukovodstvom.

Poseta je organizovana u sklopu sastanka Regionalnog saveta „Solidarnost“.

Zelena tranzicija i klimatske promene su se izdvojile kao bitne teme sastanka. Uz to su spomenute i kineske investicije u Srbiji, za koje je predsednik SSSS Ljubisav Orbović istakao da nisu uticale na promenu stava građana prema evropskim integracijama.

Takođe, akcenat je stavljen na aktuelnu situaciju u Ukrajini, potencijalne ekonomske posledice, sve veći broj izbeglica u Evropi i mogućnost promene industrijskih odnosa u ekonomski jakim državama.

Na pitanje predsednika Orbovića o stavu EKS po pitanju izbeglica, sekretar Linč je naznačila da je fokus EKS na pronalaženju balansa kako razlike u kulturi i veri ne bi podelile radnike, kao i na činjenici da je neophodno voditi otvoren dijalog o tome kakva pravila važe na radnom mestu i u društvu, jer se jedino na taj način može doći do održivog rešenja.

Sekretar Linč je na kraju istakla važnost međusobne solidarnosti članica EKS i spremnost te organizacije da pruži svaku vrstu pomoći u postizanju zajedničkih sindikalnih ciljeva.

 

Povezani članci

Najnoviji članci