fbpx
Petak, 29 Marta, 2024

Rešen spor između Vojvodine i Sindikata poljoprivrede

Zaključenim vansudskim poravnanjem, koje je potpisano u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije, rešen je dugogodišnji spor između Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Tim sporazumom povučene su tužbe SSS Vojvodine protiv sindikalnih organizacija, članica SSPPDIV, zbog neuplaćivanja članarine u prethodnom periodu i neusklađenosti Statuta SSPPDIV sa Statutom Saveza.

Sve finansijske obaveze, proistekle iz tužbi, preuzeo je Sindikat poljoprivrede, čime je skinut teret sa sindikalnih organizacija.

Sporazum su, u prisustvu predsednika SSSS Ljubisava Orbovića, potpisali predsednik SSS Vojvodine Goran Milić i predsednik SSPPDIV Živorad Kolarević, dok je naknadno na sporazum stavio potpis i predsednik Pokrajinske organizaciije SSPPDIV Miodrag Bradonjić.

Sekretar SSPPDIV Milisav Đorđević izjavio je za sajt SSSS da je do tužbi došlo zbog neodgovornog vođenja Sindikata poljoprivrede u prethodnom periodu, te da će, u skladu sa ovom odlukom, donetom na sednici Republičkog odbora SSPPDIV, održanoj 26.01.2022. godine, biti izvršene i izmene Statuta Sindikata poljoprivrede, koje će omogućiti njegovo potpuno usklađivanje sa Statutom SSSS.

„Na ovaj način je pokazana solidarnost i mudrost da se problemi reše na miran način, zaštiti članstvo i cela organizacija. Ovo je proizvod kompromisa, koji je u interesu jačanja Saveza i bolje organizacije rada“, naglasio je Đorđević.

Povezani članci

Najnoviji članci