fbpx
Utorak, 16 Jula, 2024

Podrška Sekcije žena SSSS svim žrtvama nasilјa

Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Srbije poziva nadležne i sve društvene strukture da hitnim reakcijama, kratkim sudskim postupcima i najstožim kaznama, kao i zaštitom bezbednosti i prava žrtava kao osetlјivih svedoka, svi zajedno stanemo na put rodno zasnovanom nasilјu.

U svetlu najnovijih dešavanja koja su uzburkala našu javnost, a koja se tiču najtežih oblika rodno zasnovanog nasilјa i ugrožavanja života i telesnog integriteta žene u Srbiji, Sekcija žena izražava bezrezervnu podršku svim žrtvama bilo koje vrste nasilјa i nedopustivog ponašanja.

Istovremeno, podrškom koju su pružile brojne institucije i organizacije i kojoj se pridružujemo, želimo da uputimo poruku „NISI SAMA“ i ohrabrimo sve devojčice, devojke i žene da prijavlјuju nasilnike, čime bi se predupredila nova zlodela i nove žrtve.

Kulturni obrasci u kojima živimo, osuda sredine, pretnje nasilnika i često odsustvo adekvatnog odgovora nadležnih institucija, sprečavaju nas da otvoreno govorimo o problemima sa kojima se suočavamo. Podržavamo svaku inicijativu za zaštitu dostojanstva žene i izražavamo snažnu podršku žrtvama koje su imale hrabrosti da javno progovore o temi o kojoj se najčešće iz straha ili osećaja krivice ćuti.

 

Povezani članci

Najnoviji članci