Uvodna strana

SEMINARI

posetite:   http://www.edukacijasindikata.com

SSSS – ISCOD obuka edukatora

REALIZACIJA REGIONALNOG PROJEKTA

U Beogradu je 28. oktobra 2008. održan seminar za obuku edukatora Saveza samostalnih sindikata Srbije. Seminar je realizovan u okviru regionalnog projekta „Jačanje institucija za socijalni dijalog“ koji se ostvaruje u Srbiji i Bosni i Hercegovini u saradnji sa Institutom za razvoj saradnje UGT-a Španije (ISCOD) i finansijsku podršku Španske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (AECID). Ovo je ujedno i prvi deo projekta pod nazivom „Obuka edukatora“ čiji je cilj stvaranje mreže edukatora SSSS.

Kako su istakle Slavica Savić, sekretar Veća SSSS i član Političkog saveta Projekta SSSS-ISCOD i  Barbara Roses, predstavnica ISCOD-a i ko-direktor Projekta u ime španskog partnera, uspeh u ostvarenju cilja – mreže edukatora u SSSS zavisiće od svih nas, a posebno neposrednih učesnika – stručnjaka koji će dalje prenositi svoja znanja.

Na seminaru na temu „Opšti kolektivni ugovor i zakonodavna regulativa“ u okviru oblasti kolektivnog pregovaranja, učesnici – budući edukatori- su generalno dali svoje viđenje da su sindikati u dovoljnoj meri i teorijski i praktično „naoružani znanjima“ iz oblasti kolektivnog pregovaranja, ali da svest kod poslodavaca i države o značaju socijalnog dijaloga i prednosti dobijanja zadovoljnog radnika još uvek ne postoji. Otuda bi bila interesantna evropska iskustva, odnosno iskustva pojedinih država u načinima i mehanizmima pridobijanja poslodavačkih udruženja i države za korporativnost i saradnju sa sindikatima u donošenju značajnih odluka iz oblasti ekonomske i socijalne politike.

opširnije


Održan tematsko-informativni skup SSSS u Vrnjačkoj Banji

PRVOMAJSKI PROTEST ISPIT ZA SVE

U organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije je 27. i 28. marta u Vrnjačkoj Banji održan tematsko-informativni skup za predsednike veća sa teritorije i republičkih odbora SSSS.

Skupu je prisustvovalo 94 učesnika koje je na početku rada pozdravio predsednik SSSS Ljubisav Orbović.

Cilj skupa bio je da se učesnici informišu i razmene mišljenja o aktuelnim zadacima sindikata u narednom periodu, prvomajskom protestu, kampanji koju je pokrenuo SSS Smedereva i sveobuhvatnim reformama u SSSS

opširnije


PREDSEDNICIMA REPUBLIČKIH ODBORA SINDIKATA

PREDSEDNICIMA VEĆA SSS NA TERITORIJI

 

Poštovane kolege,

Obaveštavamo vas da će se 27. i 28. marta 2008. godine, u hotelu ''Breza'' u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije, održati tematsko-informativni skup za predsednike Veća SSS sa teritorije i republičkih odbora sindikata. Na seminaru će se razgovarati o temama:

1.       Aktuelni zadaci sindikata u narednom periodu

2.       Rad na crno

3.       Nove tendencije organizovanja sindikata u Evropi

4.       Reforma sindikata i pravci reforme

Program rada seminara dostavljamo vam u prilogu.

opširnije


Održan seminar SSSS u Sokobanji

»KAKO DA BUDEMO BOLJI«

Sokobanjski hotel ''Zdravljak'' bio je, od 12. do 14.februara 2008. godine, domaćin seminara u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije. Seminar je bio namnjen sekretarima i stručnim saradnicima iz Veća SSS sa teritorije i iz republičkih odbora na temu ''Kako da budemo još bolji''.

Na seminaru, na kojem se okupilo 57 učesnika, uvodno izlaganje imao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, koji je govorio o aktuelnim zadacima sindikata u narednom periodu.

opširnije


PREDSEDNICIMA REPUBLIČKIH ODBORA

PREDSEDNICIMA VEĆA SSSS NA TERITORIJI

Poštovane kolege,

Obaveštavamo vas da će u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Srbije, od 12 do 14. februara 2008. godine, u sokobanjskom hotelu ''Zdravljak'' biti održan seminar za sekretare i stručne saradnike iz Veća SSS sa teritorije i iz republičkih odbora.

S poštovanjem,

Predsednik SSSS

Ljubisav Orbović

opširnije
Ova prezentacija je optimizovana za rezolucije od 800x600px i više, kao i za sve čitače novije generacije.
Verzija na Srpskom English version