Uvodna strana

RADNIČKO SPORTSKE IGRE

 

10.oktobar 2011.

ODRŽANI PETI RADNIČKO-SPORTSKI SUSRETI SAVEZA

U Sokobanji su od 6. do 9. oktobra održani Peti radničko-sportski susreti Saveza samostalnih sindikata Srbije, koji su okupili oko 700 učesnika iz cele Srbije.

Na ovogodišnjim susretima učestvovalo je 28 ekipa koje su se takmičile u 11 sportskih disciplina.

Ove godine se na pobednički tron, kao sveukupno pobednik, popeo Savez samostalnih sindikata grada Niša. Drugo mesto osvojio je Sindikat uprave Srbije, dok je treće mesto pripalo Samostalnom sindikatu zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Srbije – BOFOS.

 

11.oktobar 2009.

Održani Treći radničko-sportski susreti SSSS

POBEDILO DRUŽENJE

I Treći radničko-sportski susreti SSSS, održani od 7. do 10. oktobra u Sokobanji, na kojima se okupilo više od 500 takmičara iz cele Srbije, pokazali su da takmičarski duh, širina i snaga rada, kao i druženja i zajedništvo nemaju granica i da su duboko u našem sindikalnom biću.

Fer i sportsko nadmetanje, tolerancija i dobro druženje odisali su tokom igara, na kojima su zaposleni, o trošku svojih poslodavaca, boravili četiri dana i zasluženo se, nakon mukotrpnog rada u svojim preduzećima, odmarali u jednoj od najlepših banja Srbije.  

Sportski tereni su, međutim, bili poprišta velike borbe za poene i pehare, ali i mesta na kojima su učesnici Susreta obnovili stara i započeli nova prijateljsva. To se svake večeri dokazivalo na druženju, uz muziku i igru.

Na ovim, sad već tradicionalnim susretima, bilo je prisutno 525 radnika, okupljenih u 15 ekipa iz svih krajeva Srbije, koji su se takmičili u 17 sportskih disciplina.

Sveukupni pobednik na ovogodišnjim susretima su, kao i prošle godine, takmičari iz Sindikata uprave Srbije, čije su ekipe i pojedinci osvojili najviše pehara i medalja.

Igre je otvorila sekretar Veća SSSS Slavica Savić, a zatvorio ih je predsednik SSSS Ljubisav Orbović, koji se učesnicima pridružio pretposlednje večeri, nakon što je uspešno završio višednevne pregovore s predstavnicima Vlade Srbije oko racionalizacije broja zaposlenih u državnoj upravi.

On je na završnoj večeri, prilikom podele medalja i priznanja, rekao da se najvažnijim pokazalo da je i ove godine istinski pobednik sindikat, odnosno svi učesnici igara. Naglasivši da iskreno veruje da će i ovakvi skupovi, takmičenja i druženja doprineti da svi zajedno uspemo da prevaziđemo teškoće s kojima se radnici suočavaju u ovim kriznim vremenima, odnosno da su i ovi susreti način da se s krizom suočimo i s njom se borimo i izborimo zarad budućeg življenja na dostojanstven i način dostojan čoveka.

8.oktobar 2009.

U Sokobanji otovreni 3. radničko sportski susreti SSSS

DRUŽENJE BEZ GRANICA

Na ovoj, već tradicionalnoj smotri radništva, učestvuje 525 radnika, okupljenih u 15 ekipa iz svih krajeva Srbije, koji će se takmičiti u 17 sportskih disciplina.

Sledeće ekipe učestvuju u igrama: Samostalni sindikat zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama – BOFOS, Sindikat zaposlenih u upravi Srbije, Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije, Sindikat radnika građevinarstva i IGM Srbije, Savez samostalnih sindikata Pirot, Savez samostalnih sindikata Sremska Mitrovica, Samostalni sindikat hemije i nemetala Srbije, Savez samostalnih sindikata Jagodina, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikat Veolia transport „Litas Požarevac", Savez samostalnih sindikata Niš, Savez samostalnih sindikata Svrljig, Samostalni sindikat trgovine, Savez samostalnih sindikata Kragujevac i Savez samostalnih sindikata Srbije. 

Postrojeni na platou ispred hotela „Zdravljak“, ekipe sa svojim obeležjima pozdravile su zastavu SSSS, koja je uz zvuke državne himne, podignuta na jarbol. U ime prošlogodišnjeg sveukupnog pobednika igara, Sindikata uprave Srbije, sekretar Milanka Kovačević predala je pehar predsedniku Organizacionog odbora susreta Njegošu Potežici, koji je naglasio da je i na ovoj smotri pokazano jedinstvo koje i krasi SSSS.

U ime domaćina goste je pozdravio predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić, poželevši im da se prijatno osećaju u tom gradu, odakle bi se, posle četiri dana, trebalo da vrate u svoja preduzeća i radna mesta, obnovljeni novom energijom.

Čast i zadovoljstvo da otvori susrete pripala je Slavici Savić, sekretaru Veća SSSS, koja je istakla da prisustvo više od 500 učesnika svedoči da u najvećem sindikatu u Srbiji postoji prijateljsko druženje u kojem nema granica.

Podsetivši da je juče bio Svetski dan dostojanstvenog rada, ona je pozvala učesnike da i sa ovog mesta poruče svojim poslodavcima i Vladi Srbije da „hoćemo dostojanstven rad za sve, da nećemo otpuštanja, da hoćemo redovne zarade, bezbedne uslove rada i istinski socijalni dijalog“.

„Neka solidarnost među nama zavlada, jedinstvo i prijateljstvo, jer samo takvim zajedničkim akcijama možemo ostvariti naše ciljeve“, poručila je Slavica Savić.

Tako su igre počele...

Vladan Obradović

 

24.avgust 2009.

o    PREDSEDNICIMA SAMOSTALNIH SINDIKATA SRBIJE

 

o    PREDSEDNICIMA VEĆA SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA

POKRAJINE, GRADOVA, ZA VIŠE OPŠTINA I OPŠTINA SRBIJE

o    POVERENICIMA SAVEZA SAMOSTALNIH SINDIKATA U OPŠTINAMA

 

Poštovane kolege,

 

Odlukom Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije od 19. juna 2008.   godine i Pravilnikom o Radničko sportskim susretima Saveza samostalnih sindikata Srbije donetim na sednici Organizacionog odbora održanoj 30. jula 2008. godine, Radničko sportski susreti Saveza samostalnih sindikata Srbije su tradicionalna manifestacija čiji je cilj okupljanje što većeg broja zaposlenih radi razvijanje fizičke kulture i rekreacije, razmene iskustva i međusobnog upoznavanja i zbližavanja.

U skladu sa tim «Treći Radničko sportski susreti Saveza samostalnih sindikata Srbije» održaće se u Sokobanji, od 07. do 11. oktobra 2009. godine.

opširnije

 POZIV ZA RADNIČKO SPORTSKE IGRE
(
poziv_za_RSI.zip, 6kb, ćirilica) Otvorite HTML verziju u pop-up prozoru Download PDF verzije  Posaljite zipovan dokument e-mailom  Odstampajte dokument


E
Ova prezentacija je optimizovana za rezolucije od 800x600px i više, kao i za sve čitače novije generacije.
Verzija na Srpskom English version