PILOT PROJEKAT „BUDI SNAŽAN – BUDI SVOJ“!

Zaposleni su danas pred velikim izazovima. Suočeni sa značajnim promenama na tržištu rada, koje dovode do gašenja velikog broja radnih mesta i dodatnog smanjenja radničkih prava, oni su izloženi svakodnevnom pritisku i sve većim zahtevima radne okoline.
Uz mobing, koji je, neretko, prisutan u brojnim firmama, radnici postaju savremeni robovi, digitalni nadničari neoliberalnog kapitala, čija eksploatacija više ne pravi granicu između poslovnog i privatnog života zaposlenog.
Takva atmosfera utiče na naše mentalno zdravlјe, a da bi se uspešno izborili sa svakodnevnim stresom na poslu, ponekad je neophodna i stručna pomoć.
Prepoznavši potrebu da su zaposlenima, osim pružanja standardnih, potrebni i drugi vidovi usluga, Savez samostalnih sindikata Srbije je prva sindikalna centrala u Srbiji koja je pokrenula pilot projekat „Budi snažan – Budi svoj“, čiji je cilј psihološko osnaživanje radnika.
Projekat se bavi pružanjem besplatne psihološke pomoći članovima Saveza samostalnih sindikata Srbije, kroz online psihološko savetovanje, putem e-maila: savet.budisvoj@gmail.com
Ističući na prvom mestu zdravlјe radnika i zdravu sredinu u kojoj će se osećati poštovani, prihvaćeni i podržani od poslodavca, Savez samostalnih sindikata Srbije nudi pomoć da zaposleni jasnije sagledaju svoj problem, pobolјšaju kvalitet svakodnevnog života, razviju sposobnosti za prevazilaženje teškoća na poslu, razviju svoje potencijale, sposobnosti i kreativnost i steknu neophodno samopouzdanje.
Otvoreni smo da budemo tu za vas, da vam se posvetimo, saslušamo, pružimo podršku i pomoć. Verujemo da će kontakt sa našim savetnikom za mnoge biti prvo iskustvo da ih je neko zaista saslušao, posvetio im vreme, razumeo njihove probleme i potrebe. Jer, stvari ponekad postaju jasnije tek kada se priča o njima.
I zato, BUDI SNAŽAN – BUDI SVOJ!

PREUZMI TEKST PROJEKTA (.pdf)

AKTIVNOSTI

SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA – 10. oktobar 2018. (.pdf)
PRVA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA - 1.oktobar 2018. (.pdf)